На Хмельниччині застрелили червонокнижного лося: поліція шукає убивцю

Надзвичайний випадок стався на території Славутського держлісгоспу

2341

На Хмельниччині, в останній день осені, застрелили лося. Цей вид занесений до Червоної книги України, і вбивати лосів категорично заборонено. Не мала дозволу на таке полювання й група мисливців, яка приїхала на вихідний пополювати в лісі. Мисливці мали ліцензію на відстріл косулі, однак підстрелили лося. Від пострілу тварина упала замертво. Тепер поліція з’ясовує, хто саме з тієї групи зробив фатальний постріл, йдеться у повідомлення сектора комунікації поліції Хмельницької області.

Слідство класифікувало скоєне злодіяння як кримінальний злочин за статтею 248 ч.1 (незаконне полювання) Кримінального кодексу. На жаль, санкції цієї статті не дуже жорсткі. Покарання може бути у вигляді штрафу розміром від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 1700 до 3400 гривень), або громадських робіт на строк від 160 до 240 годин, чи обмеження волі на строк до 3 років.

Читайте також: Смерть під колесами вантажівки: у Хмельницькому загинув чоловік, збитий вантажним автомобілем

Зараз поліція з’ясовує, хто саме із групи мисливців, які того дня полювали на території Держлісгоспу, влучив у лося. Проводяться відповідні експертизи. Крім того, встановлюють та опитують усіх причетних до цього полювання, адже мисливці не місцеві і до приїзду поліції встигли покинути місце полювання. Однак правоохоронці запевняють, що обов’язково знайдуть браконьєра, і він буде покараний.

" " " "