Як працює електронний рецепт?

798

 Дедалі більше українців користуються урядовою програмою «Доступні ліки». Понад шість мільйонів електронних рецептів в Україні пацієнти уже обміняли на безкоштовні ліки або з невеличкою доплатою. Відколи запровадили видачу препаратів за допомогою телефону, люди похилого віку почали відмовлятись від прийому таких медикаментів. Лікарі стверджують, це досить зручно. 

 Понад 274 тисячі електронних рецептів виписали лікарі Хмельниччини від початку року за урядовою програмою «Доступні ліки». Вона передбачена для пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом 2 типу та бронхіальною астмою. Рецепт виписує сімейний лікар, терапевт або педіатр, з яким укладена декларація. Проте багато хто й досі не знає, про такі нововведення .

 Електронний рецепт можна отримати дистанційно, зателефонувавши лікарю. Якщо Вам буде зручніше, то він може його роздрукувати.

 Електронний рецепт містить дані про призначений лікарський засіб – діючу речовину, кількість доз, спосіб вживання препарату.

 Відтак фармацевт пропонує усі лікарські засоби з цією речовиною. А пацієнт сам вирішує, який йому обрати, той, який дадуть безоплатно, чи той, за який доведеться трохи доплатити.

 У випадку, якщо у Вас змінився номер телефону, потрібно звернутись до Національної служби здоровя України. Інакше ліків ви не отримаєте

 Електронний рецепт діє 30 днів. Тобто пацієнт має місяць, щоб сходити в аптеку і «обміняти» рецепт на необхідні ліки. Зробити це можна у аптеках, які уклали договір з НСЗУ, впізнати їх можна за наліпкою на дверях «Доступні ліки». Повний перелік таких закладів можна знайти на сайті Національної служби здоров’я.

 

" " " "