Хмельниччина знову б’є усі антирекорди

311

Щодня новий антирекорд. Станом на 2-ге квітня в області на ковід захворіла 1351 людина. Левова частка хворих потребує госпіталізації, втім деякі лікарні вже переповнені. Аби було де лікувати ковідних, у медичних закладах розгортають додаткові ліжкомісця. Поки що, це ситуацію рятує, а от з киснем проблема куди гостріша. Його просто немає.

На сполох б’ють у Старокостянтинові. На ранок п’ятниці лікарня фактично залишилася без кисню.

Така ж ситуація у Летичеві. Громада рятує людей практично власними силами.

Не краще у Віньківцях. Кілька днів лікарня працювали на запасах і от лише вчора отримала кисень.

Бідкаються на брак кисню і в Деражні. Кажуть, змушені економити.

Окрім браку кисню, у деражнянській лікарні не вистачає і ліжкомісць. У медзакладі вже розгорнули додаткові, втім і їх недостатньо.

Вже три десятки хворих на ковід лікують у білогірській лікарні і це при тому, що медичний заклад не включений у перелік ковідних.

Через брак ліжкомісць в області вже розгортають мобільний шпиталь. Додаткових 120 місць з’являться на території Славутської громади.

Медицина – практично на межі. Лікарі працюють у кілька змін, медзаклади заповнені і до того ж бракує кисню. А у цей же час в ОДА немає керівника профільного департаменту. Людини, яка б мала тримати руку на пульсі. Вочевидь, зважаючи на тенденції, могли б передбачити ситуацію з киснем, а не спохватитися, коли вже щодня помирають десятки подолян.

Виникає й питання до звітності, яку адміністрація подає на МОЗ. Хмельниччина щодня б’є антирекорди, щоправда не на паперах. Про критичність ситуації говорять лікарі, а от посадовці, ймовірно, свідомо занижують показники. Чому? Аби цінною людських життів не потрапити до червоної зони?

" " " "