Хмельницька дитяча міська лікарня взяла участь у соціальному проекті «Кольоровий світ дитинства».

714

Хмельницька дитяча міська лікарня взяла участь у соціальному проекті «Кольоровий світ дитинства». Він передбачає створення оригінального інтер’єру у медичних закладах. Художники працювали майже 4 місяці.

Яскраві міні-мурали на стінах,  казкові персонажі та герої мультфільмів.   У  хірургічному відділенні Хмельницької міської дитячої лікарні   презентували  результати  дизайнерського  проекту  «Кольоровий світ дитинства».  Це всеукраїнська соціальна програма, метою якою є  створення  дитячого інтер’єру в лікувальних закладах.

Наша лікарня стала 12 в Україні,  де запровадили таку програму. Сама ж ідея оздоблення належить завідуючому хірургічним відділенням Ігореві Погребняку. І якщо матеріали для роботи надали благодійники, то кошти на розробку дизайнерського  проекту збирали усім містом. Цю функцію взяла на себе громадська організація «Світанок». ЇЇ представник займались і самим дизайном.

Майже 4 місяці втілював в життя дизайнерські рішення хмельницький художник  Семен Ковальчук.  Каже, в процесі роботи дещо змінювали та доповнювали. Іноді  ідеї додавали ж самі  діти, які перебували в стаціонарі.

Аби розрадити малечу  від лікарняних сірих буднів, на презентацію проекту запросили аніматорів.   Дітлахи раділи  від захоплюючих ігор, а батьки  в свою чергу – від комфортних сучасних умов  у медичному закладі.

Загалом  ремонт хірургічного відділення тривав понад два роки.

 

 

 

 

 

" " " "