Чотири сотні абітурієнтів прикордонної академії переїхали на полігон 

1149

Військові будні для молодих вступників. У Національній Академії Держаної Прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького стартували навчання молодого курсантського поповнення. Чотири сотні хлопців та дівчат близько місяця проведуть на польовому навчальному центрі академії. Тут їх ознайомлять з військовою справою.

Після урочистого шикування, виконання гімну та підняття державного прапора, новоприбулі курсанти розійшлися по навчальних кабінетах. Тут вони  дізнаються про ази професії прикордонника перед повноцінним навчанням.

Загалом цьогорічний набір курсантів прикордонної академії збільшений – державне замовлення становить 400-та осіб. Це на двадцять п’ять більше, ніж у минулому році. На деякі факультети конкурс на одне місце був досить великим.

Із числа тих, хто пройшов відбір – Андрій із Новоград-Волинського. Хлопець першим днем табірного збору задоволений. Каже, готовий до всього, бо і батько, і старший брат є військовими, через це  знає про військо із перших вуст.

Близько місяця курсанти будуть знаходитися на полігоні, а вже з першого вересня  розпочнуть навчатися усіх тонкощів охорони державного кордону у стінах навчального закладу. Тоді ж складуть присягу на вірність українському народові.

" " " "