Хмельницька інфекційна лікарня працює на межі можливостей

У медзакладі залишилось лише 15 вільних місць

1419

У Хмельницькому місцева інфекційна лікарня вже майже вичерпала свої ресурси і працює на межі своїх максимальних можливостей. Про це повідомила прес-служба Хмельницької ОДА.

Так, за інформацією облдержадміністрації, наразі в лікарні зайнято 175 місць, при тому зо їх максимальна кількість лише 200.

“Очевидно, якщо потужності є, якщо розміщують пацієнтів, значить, є можливості. Але, звичайно, це є максимальні можливості і по кадровому потенціалу, і по ресурсах лікарні, оскільки це крайня межа. У зв’язку з цим свого часу були прийняті рішення про відкриття нових госпітальних баз”, – зазначила під час сьогоднішнього брифінгу заступниця голови Хмельницької ОДА Оксана Ситницька.

Слід зазначити, що на Хмельниччині наразі здатні надавати допомогу хворим на коронавірус лише 13 медичних закладів. Станом на сьогодні із всіх можливих місць для госпіталізації інфікованих людей зайнято 55,3% і ця тенденція зростає чи не кожного дня.

Так, в ході брифінгу заступниця голови Хмельницької облдержадміністрації зазначила, що кожного дня в області та у самому Хмельницькому реєструють нові випадки інфікування на COBID-19. Наприклад вчора ввечері з’явилась інформація про позитивний діагноз у працівника славуцького лісового господарства, медсестри Олешинської ЗОШ, працівника одного з держпідприємств у Дунаєвецькому районі та в учениці другого класу дунаєвецької школи.

Разом з тим напередодні коронавірус підтвердили у вчителя англійської мови у селі Чотирбоки, що в Шепетівському районі. Очевидно, що ця хвороба є і в багатьох інших громадян, які ще не дійшли до стадії проходження тестування, однак саме цих людей навели для прикладу, оскільки їх посади передбачають контактування з великою кількістю людей.

Читайте також: Коронавірус: 15 нових випадків у Хмельницькому та вдвічі більше в області

“З огляду на це розглядається питання або щодо зміни форми навчання, тобто перехід на дистанційну форму освіти, або щодо ізоляції хворих і контактних осіб”, – зазначила Оксана Ситницька.

У Хмельницькій області через велику кількість випадків інфікування 8 навчальних закладів вже знову перевели на дистанційну форму навчання, – додає Ситницька. І це при тому, що переважна більшість районів Хмельниччини ще зовсім недавно перебувала у так званій “зеленій зоні”.

" " " "