«Шепетівщина в обличчях». Хто творить сьогодення краю?

578

Директорка школи, фермер, голова громади та лікарка-педіатр. Ми продовжуємо цикл сюжетів «Хмельниччина в обличчях». Це – історії людей у професії, кожен з яких творить сьогодення свого краю. У списку – Шепетівщина.

Все життя – у медицині. Це про Лілію Гнатюк. Вже понад 30 років шепетівчанка працює лікаркою-педіатром. Про білий халат, розповідає, мріяла з самого дитинства. Більше того, народилася у сім’ї медиків.

Зараз пані Лілія працює у Шепетівському центрі ПМСД. За все життя, розповідає, оглянула та допомогла тисячам малюків. А ось на своїхдвох, каже, часу залишалося мало.

Практично без вихідних та відпусток працює і Надія Качоровська. Вона все життя присвятила педагогічній ниві. Спершу 10 років працювала учителькою початкових класів, потім – заступницею директора і вже майже 25 років очолює Шепетівську гімназію. Про освітянський шлях, каже очільниця, не шкодує. Професію учителя обрала серцем ще у дитинстві.

А ось Павла Алілуйка завжди тягнуло до землі. Ще донедавна молодий підприємець займався деревообробкою.Ферму сімейного типу заснував 12 роківтому. Зараз його підприємство обробляє 200 гектарів землі. До того ж має 20 гектарів пасовищ, адже родинне хобі – розведення коней. У планах, каже пан Павло, – відкриття школи верхової їзди та відновлення колективних господарств.

На підприємстві Павло Алілуйко створив 80 робочих місць. Це – працівники як з навколишніх сіл, так і з Шепетівки. Останніх щоденно на роботу довозять. Люди, побачивши, як працює амбітний та перспективний господарник, довірили йому долю громади. Фактично з початку цього року пан Павло вже не підприємець, він очолює Плесненську ОТГ.

З таким запалом працює і Микола Дячук. На теренах Шепетівщинивін – один з найпотужніших фермерів. В аграрній сфері – майже 20 років. Обробляє 2,5 тисячі гектарів землі. Займається  рослинництвом. Вирощує пшеницю, кукурудзу тощо. Орендує понад 750 паїв.

Основне у його роботі, каже Микола Дякук, земля і люди. Про першу потрібно дбати, а ось шепетівчани, добре знаючи пана Миколу, вже тричі довіряють йому представляти їх інтереси.

 

" " " "