Хмельницькі ДБРівці затримали адвоката, котрий підбурював свого клієнта, аби той дав хабаря судді

Слідчі ДБР затримали адвоката, котрий спонукав свого підопічного до того, щоб він дав хабаря судді

1133

Працівники Хмельницького територіального управління Державного бюро розслідувань затримали адвоката, котрий спонукав свого підопічного до виплати судді досить солідної неправомірної вигоди. Про це повідомили на офіційному сайті ДБР.

За попередніми даними адвокат підбурював свого підопічного, котрий пфдозрювався в збуті наркотиків, заплатити судді Вінницького суду хабар в розмірі 15 тисяч доларів США, аби той пом’якшив йому вирок до такого, котрий не передбачає позбавлення волі. При цьому зазначається, що адвокат діяв у зговорі з, як мінімум, одним поліцейським.

Посадовця впіймали 26 березня саме коли він отримав першу частину зазначеної суми, що зафіксувала слідчо-оперативна група.

Читайте також: Трагедія в Хмельницькому: чоловік випав з вікна квартири та розбився на смерть

Попередня кваліфікація правопорушення: шахрайство, вчинене у великих розмірах, та підбурювання до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Вінницька обласна прокуратура, оперативний супровід – УСБУ у Вінницькій області.

" " " "