ХМЕЛЬНИЦЬКІ ПІДПРИЄМСТВА БЕЗКОШТОВНО ШИЮТЬ ОДЯГ ДЛЯ ВНУТРІШНЬО – ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

330

Хмельницькі підприємства безкоштовно шиють одяг для внутрішньо – переміщених осіб. Проєкт реалізували завдяки гранту від USAID «Конкурентноспроможна економіка України». Таким чином у виграші бізнес, який має замовлення під час воєнного стану і люди котрим вкрай необхідна допомога.

3750-т комплектів одягу для чоловіків, жінок та дітей пошили 4 підприємства Хмельницького. Першу партію вже відправили у Донецьку, Дніпропетровську та Вінницьку області. Завдяки ініціативі уряду США одяг, білизну та шкарпетки для внутрішньо переміщених осіб передадуть безкоштовно.

Вадим Ортинський очолює швейне виробництво, яке спеціалізується на пошитті спортивного одягу. Від початку активних бойових дій попит на екіпірування впало до нуля. Замовлення на пошиття футболок та спідньої білизни допомогло зберегти колектив та заробітну плату працівникам.

Поряд з білизною преміям-класу на одному із підприємств Хмельницького шиють речі для широкого кола споживачів. Під час військових дій частину виробництва перелаштували. Цей проєкт дозволив на 18 відсотків дозавантажити виробництво.

Староушицька громада одна з тих, хто отримає одяг безкоштовно. Від початку активних бойових дій у ній знайшли прихисток понад тисячу вимушено переміщених  осіб.

Всього пошили на суму понад мільйон гривень. Перші, із запланованих громад, вже отримали допомогу.

" " " "