МОЛИТВА ПІД ВЕРБАМИ

402

Молитва під відкритим небом. Саме так жителі маленького селища Пирогівці проводять божі служби з того часу як вирішили перейти з української православної церкви до Православної церкви України. Колишній отець почувши про наміри громади просто зачинив двері церкви для прихожан. Тож молитися Богу вирішили просто у центрі села, під багаторічними вербами.

Коли новостворена релігійна громада отримала документи про заснування, люди все ж  вирішили піти в церкву, аби провести там службу на чолі з новообраним отцем. Та їх зустріли лише зачинені двері та опір дружини колишнього священика, розповідають селяни.

Представники української православної церкви вважають храм у селі приватним, про це каже й новообраний настоятель парафії. Його, як і всіх жителів села, також не впустили до Божого дому.

У цій складній ситуації жителі села Пирогівці залишились самі, без права на відвідини  храму, який понад 100 років тому збудували всім селом, цеглина до цеглини. Та попри все віряни не припинили молитися Богу, адже розуміють, у такі важкі часи  вкрай необхідно звертатися до всевишнього. Ось і Перший медовий спас пирогівчани зустріли під відкритим небом.

Переважна більшість пирогівчан тепер моляться українською мовою, та все ж прихильники московської церкви у селі залишилися. Жителі села кажуть, будуть продовжувати відстоювати сільський храм незважаючи ні на що.

Віримо, зовсім незабаром мешканці села зможуть увійти у свою святиню, і забути про молитви під вербами.

" " " "