Хмельницькі рукопашними проходять атестацію

1463

Фізична підготовка та силові вправи. Хмельницькі рукопашними проходять поясову атестацію. У такий спосіб бійці спортивної школи «Самсон-Право» завершують змагальний рік. Це мало б відбутися ще кілька місяців тому, втім через карантин оцінювання роблять тільки зараз. Як здають спортивний іспит рукопашники?

Олександр Школьнік – у рукопашному бою понад сім років. За цей час неодноразово підіймався на обласні, українські та навіть закордонні п’єдестали. Він – багаторазовий чемпіон, а ще володар коричневого поясу. Сьогодні юнак здобуває чорний.

Атестація на чорний пояс для Олександра Школьніка стала справжньою несподіванкою. А ось для рукопашниці Богдани Шведової – це мрія дитинства.

Богдана атестується на зелений пояс. До цього, каже дівчина, йшла цілих сім років. Хоча у своїх силах впевнена, втім хвилювання таки є.

Поясова атестація у спортивній школі підводить підсумки змагального року. Це мало б відбутися ще кілька місяців тому, втім через карантин оцінювання роблять тільки зараз.

Оцінювання проходить у кількох розділах. Це – фізична підготовка, силові вправи, самооборона тощо. У кожному боєць отримує залік. Якщо матиме три «не зараховано» – атестацію не складає, втім може підготуватися ще та знову спробувати свої сили.

Сьогодні спортивну атестацію проходить лише перша черга рукопашників, тобто пояси здобувають тільки ті діти, які тренувалися у червні. Бійці, які розпочнуть підготовку у липні, здаватимуть атестацію у серпні. З цими результатами самсонівці підуть у новий спортивний рік.

" " " "