Хмельницькі рятувальники перевірили міський пляж

1078

З 1 червня у Хмельницькому відкрився купальний сезон. І як тільки температура повітря перевищила 25 градусів, хмельничани вийшли на міський пляж. Це,  до слова, єдине дозволене місце для купання у Хмельницькому. Надзвичайники вирішили перевірити – чи усі умови відпочинкової зони відповідають нормі та як хмельничани дотримуються карантинних правил.

Рятувальники на міському пляжі постійно контролюють ситуацію на воді. Вже майже два тижні, як відкрився купальний сезон і початок його вкрай невтішний.

Тому рятувальники вкотре нагадують про уважність до себе і своїх дітей. Та загроза чатує не тільки на глибині. Завдати шкоди здоров’ю та наразитись на небезпеку можна й на суші. Під час відпочинку на пляжі варто дотримуватись певних правил.

Також не варто перебувати на сонці з 11 ранку до 4-ї години дня, а при собі завжди мати захисні креми та головні убори. Спеціалісти кажуть, часто на пляжі люди переїдають і одразу йдуть купатись, а це може призвести до судом. І обов’язково завжди мати з собою запас питної води. Що ж до дітей, то тут правило – тільки одне:

Наглядає за відпочивальниками і рятувальник зі свого посту, а велопатруль слідкує, аби люди дотримувались соціальної дистанції. Цьогоріч пісок на міському пляжі оновили та встановили нові парасольки. Воду та пісок перевірили у лабораторному центрі.

По завершенню перевірки рятувальники роздали хмельничанам листівки із правилами поводження під час відпочинку на воді та нагадали, що якість та безпека відпочинку залежить виключно від їхньої відповідальності.

" " " "