Від міліції до поліції: у Красилові відкрили перший правоохоронний музей

1119

Від міліції до поліції: у Красилові відкрили першийправоохоронний музей. Аби зібрати експонати самі поліцейські – і чинні, і пенсіонери, і ветерани працювали довгих сім місяців. В результаті тут – більше ніж 1000 одиниць зброї, форми та решти приладдя, із яким асоціюється робота правоохоронців. А ще – маса книг, присвячених українській історії. В поліції кажуть, вони тут не з проста, адже головна мета, із якою створювали експозицію – виховання патріотизму.

Від минулого до сучасності. У Красилові відкрили правоохоронний музей. Тут представили понад тисячу експонатів, кожен з яких розповідає про різні періоди служби – від міліції – до поліції.

Візитівкою експозиції  поліцейські називають 16-ть мундирів, датованих від 1939-го до 2020 років. Взагалі експонатів часів Другої Світової тут чимало. Чи не найбільше правоохоронці пишаються панцерфаустом – німецьким одноразовим гранатометом.

На експозиції і справді багато книг, присвячених українській історії. В поліції кажуть, вони тут не з проста, адже головна мета із якою створювали експозицію – виховання патріотизму.

 

" " " "