Хмельницькі рятувальники стежать за пожежною безпекою під час жнив

667

Небезпека виникнення пожеж на хлібних ланах, зернотоках, заготівельних пунктах та елеваторах різко підвищується саме під час жнив та дозрівання зернових культур. Дозріла на полях хлібна маса, солома та стерня є дуже сухою і легкозаймистою, особливо в умовах сухої, спекотної погоди та вітру. Невеличке джерело відкритого вогню може викликати велику пожежу і тоді результати багатомісячної напруженої праці багатьох людей пропадають миттєво. З початку року в на полях області сталась лише одна пожежа. Щоб запобігти таким ситуаціям хмельницькі рятувальники здійснюють профілактичні рейди у місцях збирання, переробки та зберігання врожаю.

Вся збиральна техніка, агрегати та автомобілі повинні мати відрегульовані системи живлення, змащення, охолодження, запалювання, а також бути оснащені справними вогнегасниками, забезпечені  первинними засобами пожежогасіння .

На великих хлібних масивах необхідно мати напоготові трактор з цистерною води.

Вогнеборці закликають усіх керівників сільгосппідприємств дотримуватись протипожежних вимог, аби зібрати новий врожай без втрат. А також до всіх громадян із проханням бути вкрай обережними з вогнем і пожежонебезпечними предметами, мандруючи на автомобілі чи пішки повз хлібні лани.

 

" " " "