У Хмельницькому стартував проект «Безпечний двір – безпечне місто»

729

Корисно, цікаво та пізнавально. У Хмельницькому стартувала всеукраїнська акція патрульної поліції «Безпечний двір – безпечне місто». Проект передбачає зустрічі з мешканцями будинків. У нашому місті дворових бесід вже було три, дві – на Зарічанській та одна – на Тернопільській.

Попередньо такі дворові бесіди відбулися на Зарічанській. Цього разу патрульні поліцейські завітали на Тернопільську. Зустрічі з мешканцями будинків передбачає проект «Безпечний двір – безпечне місто». Всеукраїнська акція стартувала минулого тижня та триватиме до кінця серпня.

Для наймолодших мешканців патрульні поліцейські влаштовують конкурси, розваги та вікторини. В гральному форматі дітям пояснюють, як поводити себе на дорозі.

За правильну відповідь – подарунок. Після вікторин ще цікавіше – знайомство зі службовим автомобілем, спецзасобами та одностроєм поліцейських.

За кермом службового авто Орест. Сьогодні він – помічник поліцейських. Аби стати маленьким копом, попередньо потрібно здати іспит на знання ПДР.

Оці правила Орест вивчає і у дитячому садочку, і вдома, втім каже мама Аня, – наука від людей у формі сприймається зовсім по-іншому.

Профілактичні бесіди патрульні проводять у дитячих садочках та школах, а цього разу вже приїхали на саме подвір’я. Поки що це дворові зустрічі тільки на трьох локаціях, втім далі буде.

" " " "