Хмельницький долучився до міжнародного Дня читання вголос. 

722

Хмельницький також читає вголос.  Традиційно тисячі людей у всьому світі долучаються до міжнародного Дня читання вголос. Його відзначають у кожну першу середу лютого. Свято започаткували 11 років тому звичайні любителі книги. Таким чином вони хотіли розвинути культуру публічного читання. І тим самим зацікавити людей, які їх слухають.

Протягом двох годин у книгарні хмельничани просто читали. Усі зібралися, аби підтримати міжнародну акцію до  Дня читання вголос. Завітав і містянин Юрій Даценко. Він зачитує свій улюблений уривок із власної книги «Пастка для різника». Каже, це розповідь про проскурівських євреїв.

Далі – Гаррі Гаррісон «Народження Сталевого Щура». Це улюблена дитяча книга Руслана Юшкевича. Тому і обрав її для читання вголос. Каже, приємно вражений, що вона доступна українською.

Міжнародний День читання вголос підтримує понад 170 країн. Таку, ніби звичайну дитячу забавку, вважають навіть корисною. Адже читання наповнює словниковий запас, розвиває візуальне і слухове сприйняття та робить людей щасливішими.

Організатори додають, акція схожа на посібник із порадами – що прочитати далі. Адже учасники обирають лише найсоковитіші уривки.

" " " "