Хмельницькі депутати вимагають від Кабміну скасування плати за транспортування газу

Депутати Хмельницької міської ради звернулися до кабінету міністрів та НКРЕКП з вимогою скасування плати за транспортування газу в платіжках українців

1235

6 лютого в ході позачергової сесії Хмельницької міськради, депутати одностайно прийняли рішення звернутися до Кабміну України та НКРЕКП з вимогою скасування плати за транспортування газу, яка нещодавно з’явилася в платіжках громадян, повідомляє “Незалежний громадський портал”.

Хмельницькі місцеві депутати вважають появу цього пункту в платіжках “абсурдною і несправедливою”. При цьому хмельницький міський голова Олег Симчишин додав, що вартість транспортування газу зросла не тільки для громадян, але й для теплопостачальних підприємств майже на 30%, що викликає додаткові навантаження як на людей, так і на бюджет.

“Вважаємо абонплату за транспортування газу абсурдною і несправедливою, адже більшість мереж будувалися силами і коштом самих людей, або за рахунок різних бюджетів, тобто коштом платників податків. Саме тому вимагаємо скасування Постанови про плату за транспортування газу”,  – наголосив міський голова.

При цьому Симчишин додав, що наразі не відомо, чи буде це звернення ефективним. Але попередня влада вже намагалася запровадити абонплату за транспортування газу. Тоді Хмельницька міська рада, як і більшість місцевих рад по всій країні, відреагувала на такий крок вкрай негативно і теж звернулася до тодішнього Кабміну з обуренням.

“Ще в квітні 2017 року висловлювали обурення таким кроком. Тоді, нагадаю, абонплату скасували”, — резюмував Симчишин.

" " " "