На Хмельницькій АЕС знову продовжили строк завершення ремонту енергоблоку

6 лютого мав відбутися запуск енергоблоку, але його, вже вкотре, перенесли

1108

На Хмельницькій АЕС знову, вже вп’яте, призначають новий строк завершення ремонту першого енергоблоку. Така інформація оприлюднена на сайті Державної інспекції ядерного регулювання України. Таким чином, на першому енергоблоці ХАЕС вже завершується 439-а доба ремонту.

Тим часом, енергоблок мав бути введений в дію ще 14 серпня минулого року. Але тоді, під час пуско-налагоджувальних робіт, виникли проблеми в роботі турбогенератора. Як згодом, з’ясувалося, у роботу системи втрутився суб’єктивний чинник, внаслідок якого згорів турбогенератор. Відтоді триває відновлення робочої частини енергоблока.

Читайте також: Аварія на Хмельницькій АЕС: несподівана версія слідства

Спочатку планували владнати всі проблеми та завершити ремонт турбогенератора до кінця 2019 року. Однак згодом дату скоригували, перенісши її на 27 січня 2020. Потім спеціалісти зрозуміли, що й до тієї дати можуть не встигнути. Тож перенесли дату пуску на 6 лютого. Але й сьогодні з’ясувалося, що енергоблок ще не готовий до роботи. Отож наступна орієнтовна дата – 26 березня. Хочеться сподіватись , що вона вже остаточна.

Адже в народі вже подейкують, що можна нескінченно довго дивитися на три речі: на вогонь, на воду і на те, як переносять дату запуску першого енергоблоку ХАЕС.

" " " "