Хмельницький туристично-інформаційний центр запропонував маршрут вихідного дня

Туристам пропонують відвідати ряд архітектурних пам'яток та Малієвецький парк

1257

На Хмельниччині заохочують туристів до подорожування Хмельницькою областю. Поки що пропонується не великий туристичний маршрут, розрахований на вихідний день. Слід зауважити, що, зважаючи на карантинні перешкоди, такий підхід для відпочинку є досить доцільний. Про так званий маршрут вихідного дня повідомив у соціальній мережі “Фейсбук” хмельницький туристично-інформаційний центр.

В рамках маршруту пропонується розпочати його в обласному центрі та відвідати ряд цінних, з точки зору туризму та культури, об’єктів міста. Наступною “галочкою” пропонується відвідання Свято-Покровської церкви-фортеці, котра знаходиться в Сутківцях. Це мурована сакральна споруда оборонного типу ХV-ХVІ століття. Нині Покровська церква – діючий храм і музей. Вона – один із найдавніших в Україні оборонних храмів і єдиний середньовічний оборонний храм тетраконхового типу. Найближчий аналог церкви-донжону – донжон в Етампі (Франція).

Не менш привабливою історико-архітектурною пам’яткою можна назвати зіньковецьку дерев’яну церкву святого Михаїла архангела, котра посідає наступний пункт у зазначеному туристичному маршруті.

Церква у Зінькові – дерев’яна на кам’яному фундаменті сакральна споруда з дерев’яною дзвіницею, одна з найвиразніших пам’яток подільської дерев’яної церковної архітектури.

Далі туристам пропонується відвідати Малієвецький парк та маєток поміщиків Орловських. Цей парк  є справжнім зразком садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення, в якому мальовничі ландшафти на кшталт природніх гармонічно поєднуються з облаштованими стежками, природними джерелами, штучним озером з островом та навіть штучним водоспадом. З рослинності парку особливу цінність становлять 200-річні сосни Веймутові, а також сосна чорна, сосна європейська, ялина колюча, модрина польська, бук лісовий, горіх чорний. Є стара бузкова алея і 300-річний ясен звичайний.

Дивіться також: У Хмельницькому показали «Туризм в ретроспективі»

Замикає приємну подорож костел святого Йосипа Обручника у Підлісному Мукарові. Це кам’яний римо-католицький храм у стилі пізньої неоготики, збудований у середині XIX століття.

Після відвідання зазначених культурних об’єктів пропонується повернутися до обласного центру, аби насолодитися вечірньою атмосферою міста.

" " " "