Вчора у Кам’янці-Подільському нікого не вакцинували: чому так сталося

25 березня у Кам'янці-Подільському жоден громадянин не отримав щеплення від COVID-19

3827

Напередодні, 25 березня, у Кам’янці-Подільському не вакцинували від COVID-19 жодного громадянина. Такі дані опублікував заступник міського голови Василь Сукач.

Пізніше начальник управління охорони здоров’я Кам’янець-Подільської міської ради Юрій Пливанюк поямнив, чому так сталося.

Як відомо Україна отримала чергову партію вакцини від коронавірусу, щоправда цього разу не так звану “Ковішілд” індійського виробництва, а китайську, виробництва компанії  Sinovac Biotech Ltd. За словами посадовця 25 березня 36 медиків проходили навчання із застосування цієї вакцини, оскільки вона дещо відрізняється.

“Саме тому цей день, так би мовити, «вилетів». Але вже у неділю нам вдасться надолужити кількість щеплень”, – пояснив Пливанюк.

Також він додав, що за весь період вакцинації в місті Кам’янець-Подільський не прийшлося утилізувати жодної дози вакцини.

Читайте також: На Хмельниччині наразі діє вісім пунктів вакцинації від COVID-19

“Якщо мобільна група з вакцинації бачить, що залишаються невикористані дози, то оперативно у телефонному режимі відбувається виклик людей, які записалися на залишкові дози. Зазвичай протягом години такі люди вже перебувають у пункті щеплення. Саме завдяки цій базі та даним сімейних лікарів нам вдається ефективно використовувати усі флакони”, – додав начальник управління охорони здоров’я.

" " " "