Хмельницький велосипедний: міф чи реальність?

995

Хмельницький стає комфортним для велосипедистів. За останніх три роки у місті з’явилося понад 10 кілометрів велодоріжок. План на наступних п’ять років – з’єднати велосипедними доріжками усі мікрорайони. У перспективі – це понад 100 кілометрів покриття. Здавалося б – можна радіти, втім з розвитком велоінфраструктури збільшується і кількість порушень.

Пояснювати чи ні, а ось розкошелитися цьому пану таки прийдеться. За їзду автомобілем на велосипедній доріжці чоловік заплатить 255 гривень штрафу. Пішки, на самокатах або скутерах, а тим більше автівкам на велодоріжки – зась. Спеціальне покриття призначене тільки для руху велосипедами.

За неповагу до велосипедистів доведеться заплатити. Штраф– невеликий, всього 51 гривня, щоправда патрульні складають адмінматеріали вже у крайньому випадку. Спершу з порушниками бесідують.

Кілька адмінматеріалів у день все ж є, кажуть копи. Профілактичної роботи, додають, у рази більше.

Дуже шкода, кажуть копи, що з розвитком велоінфраструктури збільшується і кількість порушень.За останніх три роки, до слова, у місті з’явилося понад 10 кілометрів велодоріжок. План на наступних п’ять років – з’єднати велосипедними доріжками усі мікрорайони. У перспективі – це понад 100 кілометрів покриття. Тож, у майбутньому Хмельницький стане велосипедним, втім, аби місто було дійсно комфортним для велосипедистів, щонайменше потрібно, учасникам дорожнього руху поважати одне одного.

" " " "