Руки геть від мови! У Хмельницькому протестували проти змін до мовного закону

1236

Мовні протести у всій країні. У Хмельницькому люди виступають проти змін до закону про мову та освіту. Нардеп від партії Слуга народу Максим  Бужанський пропонує відкласти перехід російськомовних класів на українську мову старшої школи ще на три роки.

Правки до мовного закону, які пропонує нардеп від більшості, у парламенті мали розглядати в четвер. Та голосування відклали. Попри це українці в різних містах вийшли на акцію протесту. Вони вимагають прибрати руки від української мови.

Підтримати мовний закон у діючій редакції зібралися переважно люди старшого віку. Проте була і молодь. Вони кажуть, те, що пропонує один із нардепів від монобільшості, ставить під загрозу виховання маленьких українок та українців.

Пан Павло прийшов на акцію протесту із українським стягом. Каже,неприпустимо, аби зараз дозволили узаконити мову окупантів.

У Хмельницькому мітинг зібрав близько сотні людей. Організатори кажуть, мала кількість пов’язана із тим, що багато однодумців  поїхали відстоювати їхню позицію до столиці.

" " " "