Хмельницьким пільговикам збільшили виплати

Пільговики, що проживають у Хмельницькому, будуть отримувати надбавки до соціальних виплат

887

Хмельницькі пільговики отримуватимуть соціальні виплати з надбавками. Зокрема мова йде про тих представників громади, які мають статуси: колишній партизан; репресований і реабілітовані (в тому числі і члени їх сімей) та інші. Відтепер цій частині населення виплачуватимуть дещо підвищені пенсії. Відповідне рішення було ухвалено депутатами в ході чергової сесії міської ради, передає  TV7+.

Відтак, колишні партизани, які активно діяли в тилу ворога в роки Другої Світової війни, а також політв’язні, яких згодом реабілітували, будуть отримувати кожного місяця додаткові 500 гривень з місцевого бюджету. Вони нараховуватимуться разом із пенсією. Щодо членів іхніх сімей, то ім передбачена дещо менша надбавка – 200 гривень.

Разом з тим окрема частина пільговиків отримуватиме додаткову пільгу на оплату житлово-комунальних послуг. Її розмір складатиме на 50% більше від тієї, що передбачена державою. Такі доплати отримуватимуть члени родин українських воїнів, що загинули на Донбасі. Те ж саме стосується членів родин загиблих в Афганістані та вдів ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Також знижки на сплату за житлово-комунальні послуги в межах соціальних норм отримають і хмельничани, які мають статус заслуженого донора України.

Читайте також:«В один дотик», або Е-пенсія: на Хмельниччині презентували програму електронного оформлення пенсії.

 

" " " "