На Хмельниччині селищній громаді задурно дісталась будівля вартістю в чверть мільйона гривень

Будівлю було визнано нічийною

966

У розпорядження Меджибізької громади Летичівського району передали будівлю площею у 400 квадратних метрів, розташовану у селі Ставниця. Її оціночна вартість становить 215 тисяч гривень, інформує прес-служба обласної прокуратури.

Ця, ще цілком міцна і придатна для використання будівля стояла пусткою вже немало років. Колись нею розпоряджалась селянська спілка власників, яка тут була створена. Проте згодом спілка припинила існування, і при своїй ліквідації не надала нікуди жодних відомостей про це, залишене нею, нерухоме майно. Нічийне добро, тим часом, могло ще прислужитися місцевій громаді, проте вона не мала на нього права.

Читайте також: Махінації з купівлею пального на Хмельниччині: що каже прокуратура

Щоби передати громаді будівлю, пішли законним шляхом: опублікували оголошення в місцевій газеті про взяття цієї будівлі на облік. Однак упродовж року ніхто не відгукнувся на це оголошення, власник не дав про себе знати.

Але й сама громада також чомусь квапилась звертатися до суду із проханням про надання їй права розпоряджатися цим майном. Тоді за справу взялася місцева прокуратура. Вона самостійно звернулася в суд і добилась, аби добротна нічийна будівля стала власністю Меджибізької ОТГ.

" " " "