Хоч кола теши: хмельничани знову довірились шахраям

Декількох містян ошукали на кругленьку суму

1190

За останню добу троє хмельничан звернулися до правоохоронних органів із заявами про те, що вони постраждали від шахрайських дій. У повідомленні прес-служби Національної поліції Хмельницької області зазначають, що людей ошукали на загальну суму 100 тисяч гривень.

Зловмисники діяли за старими і вже давно перевіреними схемами – купівля-продаж через мережу інтернет, або фейковий співробітник банку, який пропонує здійснити ряд операцій для забезпечення більшої захищеності банківської картки довірливого громадянина.

Так одною з потерпілих стала 19-річна місцева жителька, яка хотіла зняти в місті житло через ріелтора. Знайшовши на одному із сайтів привабливе оголошення, дівчина переказала 3 тисячі гривень. Пізніше виявилось, що ріелтор був фіктивним, як і квартира, яку він пропонував.

Інший випадок трапився із 33-річним хмельничанином, який потрапив на вудку до “псевдобанкірів”. Довірливому чоловіку запропонували провести ряд маніпуляцій, які буцімто зроблять його банківський рахунок та картку більш захищеним. Усіма правдами і не правдами зловмисник випитав у своєї жертви необхідні реквізити та заволодів усіма коштами, а це трохи менше 80 тисяч гривень.

Читайте також: Житель хмельницького віддав шахраєві майже 90 тисяч за неіснуючий автомобіль

Також від купівлі-продажу через мережу Інтернет постраждала 34-річна жителька Хмельницького. Вона хотіла придбати собі шубу та перерахувала ймовірному продавцю 17 тисяч гривень. Як тільки злодій отримав гроші, усі зв’язки з ним обірвалися.

" " " "