Вал зерна та ціна на борошно – чи подорожчає хліб восени?

849

Хмельниччина жнивує – вал зерна цього річ очікують хороший. Хоча ще навесні аграрії не були сповнені оптимізму – природні катаклізми вплинули на якість майбутнього врожаю. Як кажуть у департаменті агропромислового розвитку – близько 10 відсотків намолоту хлібороби таки втратили. Як наслідок, восени можуть зрости і закупівельні ціни на збіжжя. А це в свою чергу може позначитись на ціні буханця хліба.

Жнива у розпалі. Аграрії сподіваються отримати цього року валовий збір зерна більше ніж 4 мільйони тон. Врожаї, кажуть, непогані.

Засоби захисту, мінімальна зарплата, пальне – усе це зростає з року в рік. Погодні аномалії теж вносять корективи у ціну майбутнього хліба.

У департаменті АПК кажуть, закупівельна ціна на зерно цього року може зрости на 10-12 відсотків. Але дефіциту збіжжя не буде.

Усі ці складові можуть вплинути і на цінову політику у хлібобулочній галузі. Все залежить від запасів борошна та постачальників.  Як кажуть деякі підприємці – поки не вираховували показники на вартість продукції на початок осені.

У ціні хлібини закладені кілька складових із затрат та звичайно ж – частка вигоди.Адже підприємець хоче не лише мінімізувати збитки, а й отримати прибутки. Тож цілком можливо, що восени ціни на запашні буханці  поповзуть вгору. Хоча цим українців уже не здивуєш.

" " " "