Храм «Всіх святих». Неподалік мікрорайону Ракове будують святиню.

1335

Храм «Всіх святих». Неподалік мікрорайону Ракове будують святиню. Роблять це віряни власними силами. Бо на території житлового масиву, де мешкають, церкви немає. Проте коштів, зізнаються, не вистачає. Тож за допомогою звернулися до благодійників. Чи відгукнулися?

Фасад храму, що неподалік мікрорайону Ракове, прихожани зводили власними силами. В період активної фази карантину працювали не покладаючи рук. Кажуть, дуже хотіли мали свою святиню. Бо на території цього житлового масиву – відвідати службу людям було ніде. До найближчої церкви – кілька кілометрів, тож стареньким було важко.

Релігійну громаду тутешні мешканці створили у 2016-му. Відтоді почали втілювати свою маленьку мрію – збудувати тут церкву.

Найбільше сил та  ресурсів, розповідає настоятель храму отець Миколай, пішло на укріплення фундаменту. Бо тутешній грунт досить нестійкий. А вже під час карантину, коли в вірян з’явилося більше часу, виконали основну частину робіт. Коштів, зізнається, пішло немало. Тож, аби продовжити будівництво потрібна була допомога. За нею звернувся до благодійного фонду Сергія Лабазюка «Ми поруч». Там не відмовили.

Тепер, додає настоятель, візьмуться зводити дах та купол. Певен, спільними зусиллями збудують чудовий храм.

" " " "