Чорноострівська ОТГ в обличчях: хто творить сьогодення краю?

1244

Освітяни, лікарі та підприємці. Історія Чорноострівської ОТГ твориться простими, але професійними людьми. Ми продовжуємо цикл сюжетів про тих,хто розвиває свій край. Кожен із героїв – фахівець своєї справи. Вони щодня протягом багатьох років роблять свій дім кращим. Що вдається звичайним людям, які мають невичерпне натхнення?

Все життя в освітянській сфері. Микола Ткачук – вчитель історії та правознавства. Коли здобував першу вищу освіту – мріяв працювати в університеті. Та, приїхавши у рідне село Грузевиця Чорноострівської ОТГ, зустрів свою майбутню дружину. Спільно вони вирішили залишитися і розвивати місцевий навчальний заклад. На посаді керівника відділу освіти Хмельницької райдержадміністрації неодноразово залучав кошти на покращення умов для навчання дітей.

Один в полі не воїн – із таким переконанням крокує життям та працює Олена Мороз. Свій трудових шлях починала вчителькою української мови та літератури. Згодом очолила Захаровецький ліцей. Там керує вже 15 років. Каже, усі труднощі в роботі допомагає долати дружній колектив.

Колись рятував життя, нині рятує громаду. Михайло Дзісь пропрацював понад 30 років хірургом у місцевій лікарні. Коли почалося реформування галузі, вирішив змінити вектор і очолити новостворену громаду. Нині у його підпорядкуванні понад 20 населених пунктів. Пан Михайло каже, із самого початку було дуже важко. Адже коштів протягом усієї незалежності на розбудову селищ фактично не виділяли. Тому зміцнювати громаду та модернізувати соціальні заклади довелося з нуля.

Пан Іван все життя проживає у Чорному Острові. Про переїзд навіть ніколи не думав, бо у своєму селищі любить все. Каже, разом із родиною постійно працюють задля людей. До слова, нещодавно він із дружиною вирішили підтримати ініціативу дітей та відкрили невеличку кав’ярню.

Валентина Мисюра вже 18 років директорка Бережанської школи. Коли  обирала професію, вирішили піти шляхом своєї мами, яка теж було педагогинею. Їхню династію продовжила й донька. Свою основну роботу пані Валентина поєднує із депутатською діяльністю. Наважилася на такий крок, аби допомагати розвивати громаду.

 

" " " "