ХРАМУ – 250 РОКІВ!

468

Святиня з чверть тисячолітньою історією. Храм Чуда святого Архистратига Михаїла, що на Тернопільщині, відзначив 250-річчя. Саме у 1771 році у день Михайлового Дива церкву освятили. Наприкінці 19-го століття її практично вщент знищила пожежа. Люди храм відбудували, втім новим викликом став комуністичний режим. Святиня ледь не 30 років була просто зачиненою. Відправляти богослужіння почали лише з проголошенням незалежності України. Цьогоріч у честь 250-річчя у церкві провели велику службу Божу.

А далі храм, як і всі святі місця в Україні, потрапив під каток комуністичного режиму. Святиня ледь не 30 років була просто зачиненою. Відправляти богослужіння почали практично з проголошенням незалежності України.

Так і цього року. У день Михайлового Дива, як і 250 років тому, у церкві провели велику службу Божу. З нагоди чверть тисячолітнього ювілею грамотою за заслуги перед помісною УПЦ та побожним народом нагородили генерального директора Групи компаній VITAGRO Петра Лабазюка.

Орден Святого Архисратига Божого Михаїла – висока нагорода. Її Петро Лабазюк отримав за працю та підтримку православної громади села Нивра.

Це – нагорода за допомогу. Група компаній VITAGRO, що працює на теренах громади, постійно підтримує церкву. Допомагають аграрії і об’єктам соціальної інфраструктури, а ще вони чесні орендарі та справні платники податків.

З нагоди чверть тисячолітнього ювілею Група компаній VITAGRO подарувала храму грошовий сертифікат. Аграрії, запевнив Петро Лабазюк, – надійне плече, на яке церква може розраховувати завжди.

" " " "