Як працюватимуть навчальні заклади Хмельниччини в умовах «жовтої зони»꞉ нові зміни

Відзавтра, 23 вересня, Україна переходить у « жовту» карантинну зону

472

З−поміж ряду обмежень, які будуть діяти відзавтра, є й обмеження, які стосуються роботи навчальних закладів. Зокрема, раніше повідомлялося, що для роботи усіх рівнів навчальних закладів необхідна вісімдесятивідсоткова вакцинація персоналу хоча б однією дозою вакцини. У разі недотримання цієї вимоги  навчальний процес продовжуватиметься у дистанційному форматі.

Проте сьогодні, 22 вересня, міністр освіти і науки Сергій Шкарлет ініціював внесення змін до цієї урядової постанови. Так, умова, щодо наявності 80% вакцинованого персоналу, поширюватиметься не на усі освітні заклади. Заклади дошкільної освіти, спеціальні заклади середньої освіти та початкові (1−4) класи закладів ЗСО продовжуватимуть працювати в очному режимі за будь−яких умов, написав очільник МОН на своєму Телеграм –каналі.

Також, пан міністр зазначив, що саме ця категорія учнів  потребує безпосереднього контакту з педагогічним працівником, тому перехід початкової ланки навчання та спеціальних закладів середньої освіти на «дистанційну»  форму може призвести до не великих втрат у навчанні. Це ж положення стосовно здобувачів цієї категорії діятиме упродовж «жовтої» та «червоної» зон карантину.

Також Сергій Шкарлет звернувся до голів ОДА, директорів обласних департаментів освіти, керівників усіх закладів освіти та кожного освітянина окремо з проханням свідомо поставитися до питання вакцинації.

Нагадаємо, що на Хмельниччині з майже 1300 закладів освіти різного рівня є й такі де не зроблено жодного щеплення проти коронавірусу. 

" " " "