ХВИЛЯ ПСЕВДОМІНУВАНЬ

314

В Україні – хвиля псевдомінувань. У великих та малих містах СБУ отримує повідомлення про вибухівки у закладах освіти. Подібні є і в Хмельницькому. Одим із «замінованих» об’єктів стала середня загальноосвітня школа №6, яку двічі перевіряли на наявність вибухівки.

Нещодавно на електронну пошту Міністерства внутрішніх справ України надійшов лист, де йшлось про замінування низки об’єктів. Згодом подібний лист отримали співробітники Служби безпеки України у Хмельницькій області.

Так, 11-го та 18-го січня 6-у загальноосвітню школу «мінували» двічі. На місце прибули спеціалісти екстрених служб. На щастя, правоохоронці вибухівки не виявили. Близько 15ї години навчальний заклад відновив роботу.

Речниця СБУ каже, такі листи – справа російських спецслужб. Так агресор веде гібридну війну проти нашої країни.

Через серію замінувань учні черкаських та миколаївських шкіл перейшли на дистанційне навчання. У Хмельницькому ж департаменті освіти та науки запевняють, переводити усі навчальні заклади в онлайн не будуть. А от учні 6-ї школи таки відпрацьовуватимуть пропущені уроки на дистанційнці. Зараз заклад  працює у звичному режимі.

Подібні випадки трапляються у багатьох містах нашої країни. У Службі Безпеки України краян закликають зберігати спокій та не піддаватись інформаційній маніпуляції з боку північного сусіда.

" " " "