І хліб, і до хліба: попри погодні умови на Хмельниччині – висока врожайність.

633

І хліб, і до хліба: на Хмельниччині – висока врожайність ранніх зернових. У Департаменті АПК констатують, попри погодні умови і незавершений збір наш край вже – кращий в країні за рівнем врожайності озимого ріпаку. Наразі його зібрано понад 70 %. Більше на 10 наразі зібрали гороху і майже завершили з озимим ячменем. Що ж стосується озимої пшениці, яка, власне, й формує валовий збір зернових в області, адже її – найбільше, то її збирати лише почали. Фахівці кажуть, врожайність наразі тішить.

Хмельниччина – в активній фазі збору ранніх зернових. Попри те, що ріпак, ячмінь та горох майже зібрано, до озимої пшениці лише приступили. В департаменті констатують, через погоду деякі райони навіть не починали.

Всього на Хмельниччині обмолотили вже біля 11 відсотків врожаю. А це – 200 тисяч тонн із урожайністю 50 центнерів з гектару.

І це при тому, тому, що 2019-ий за погодніми умовами – аномальний, зізнаються фахівці.

Зазвичай кажуть, у департаменті ранні зернові закінчують збирати в десятих числах серпня. Додають попри погоду, й цьогоріч планують вийти на фінішну пряму, не зраджуючи традиції.

" " " "