І хочеться, і колеться: будівництво крематорію обійдеться Хмельницькому у 3 мільйони євро

842

Близько двох місяців минуло з тих пір, відколи у єдиній системі електронних петицій містяни зареєстрували пропозицію створити в обласному центрі крематорій. За цей час вона набрала лише 334 із 500 необхідних голосів. Очільник міської ритуальної служби каже, усе тому, що ми все ще морально не готові до таких радикальних змін. Хоча сам, каже, підтримує таку ініціативу. Адже, додає, кладовища потихенько з’їдають територію обласного центру.

Це – далеко не весь перелік старих кладовищ, які свого часу з’їв обласний центр. Нових сьогодні маємо не менше – тепер вони з’їдають міські площі, яких, зважаючи на кількість населення обласного центру, щорік потрібно все більше й більше. Зважаючи на це, крематорій як вихід для Хмельницького, каже очільник міської ритуальної служби.

Сергій Бортник додає, на жаль, зводити крематорій у місті сьогодні недоречно. Бо далеко не всі городяни морально готові відступити від усталених традицій поховання – він буде простоювати, а, отже, місто нестиме збитки при тому, що витратити на зведення крематорію доведеться навіть не сотні тисяч, а мільйони бюджетних гривень.

Сергій Бортник додає, незважаючи на сьогоднішнє «проти» з часом до кремації думка людей обов’язково зміниться. Як приклад наводить Київ. Сьогодні у столиці більше половини поховань проводять саме через спалювання.

Два місяці тому в системі електронних петицій хмельничани зареєстрували ініціативу щодо створення крематорію. На сьогодні вона набрала лише 334 голоси із 500 необхідних.

 

" " " "