Ідея живе і процвітає: на Хмельниччині вже вилучають собак за борги

Домашні улюбленці виставлені на продаж за смішними цінами

1635

Ідея одного зі “слуг народу” Євгена Брагара, за яку його рознесли в пух і прах не лише політичні опоненти, але і його партайгеноссе, виявилася життєздатною. Йдеться про арешт і продаж собак в рахунок погашення боргів, інформує телеграм-канал Хмельницький LIVE.

Те, що вчора могло лише привидітися лише в кепському сні, здається, стає реальністю. На сайті системи електронних торгів серед арештованого майна виставлені східноєвропейська вівчарка і піт-бультер’єр. Заявлена ціна чотирилапих відповідно 1 300 і 112,5 гривні. Тварини були конфісковані за борги їхніх власників у Хмельницькому і  в Донецькій області.  Тепер Мінюст виставив їх на продаж.

Читайте також:

Ось як прокоментував цю ситуацію міністр  юстиції Дениса Малюськи.

“Ми дійсно на виконання рішень судів вимушені відбирати тварин у їх власників. Часто це йде на користь тваринам, яких забирають від неналежного утримання. Іноді тварин забирають за борги, але тут мова, як правило, йде про свійських тварин, що мають вартість. Якщо тварина є домашнім улюбленцем, її за копійки (ціна лотів мізерна) викуповують назад власники (через родичів або близьких). Розумію, що у багатьох відклалася у голові необдумана теза депутата про продаж собак для оплати комунальних послуг. Реалії життя дещо складніші”, – прокоментував чиновник.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1133965973650790&id=100011121947008

" " " "