II форум енергоефективності у Хмельницькому

1087

Другий форум енергоефективності нині пройшов у Хмельницькому. Провели його у рамках третіх днів сталої енергії. Так в обласному центрі намагаються залучити до реформування сектору енергетики якнайбільше містян. Ставку роблять переважно на об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та керівників бюджетних установ. Тому зібрали спікерів зі всієї країни: тут розповіли і про розробку енергоефективних проектів, і про залучення інвестицій в житловий сектор.

Це – фантастика. Приблизно так ще десять років тому відзивалися про залучення інвестицій у житловий сектор, а саме у термомодернізацію будинків. Нині ж Україна рухається семимильними кроками у цьому напрямку, переконує учасників Другого форуму енергоефективності  спікерка проекту IFC.

Та менш як за десятиліття встигли і реформувати законодавство з енергоефективності, і навчитися створювати енергозберігальні проекти, і залучати інвестиції у модернізацію житлового фонду. Хмельницький – не відстає, хоч фактична робота у цьому напрямку в нас стартувала з початку 2016-го.

Тепер механізм хочуть спростити і залучити до співфінансування крім місцевого, ще й державний бюджет. Активно термомодернізовують і будівлі соціальної сфери, адже ціна на газ для бюджетних установ цьогоріч майже вдвічі вища за вартість для індивідуальних споживачів.

Крім того почали встановлювати індивідуальні теплові пункти: у чотирьох дитсадках та перинатальному центрі.

 

" " " "