Цьогоріч учні професійно-технічних навчальних закладів вперше здаватимуть ЗНО

1187

Учні професійно-технічних навчальних закладів також здаватимуть ЗНО. Така вимога нового закону «Про освіту». Цьогоріч разом із школярами вони пройдуть державну атестацію з української мови та літератури. Вперше  це буде і для дітей, і для вчителів. Аби підготувати і тих, і інших до іще нової форми екзаменування в приміщенні Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії провели навчання. Мовників з училищ, коледжів та технікумів краю знайомили з новими правилами «гри».

Новий закон – нові правила. Учні закладів профтехосвіти відтепер також здаватимуть ЗНО. Цьогоріч вперше разом зі школярами пройдуть державну атестацію. Поки лише з української мови та літератури. Аби підготувати їх якнайкраще в педакадемії провели тематичну нараду.

Готувати до ЗНО вчителів училищ, коледжів та технікумів вирішили заздалегідь. В обласному Департаменті освіти кажуть, хотіли стартувати як раніше, бо на відміну від колег зі школи, з процесом вони не знайомі взагалі.

Як краще підготувати учнів до ЗНО мовникам профтехосвіти розповідали фахівці із Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти. Його директор каже, починати треба з повтору.

 

" " " "