Інформаційний тиждень. Підсумки від 29 липня . Новини Хмельницького на телеканалі ТV7+

2464

 Сто пятдесят мільйонів на медзаклади, шістдесят пять пунктів збору вторсировини та сто вісімнадцять років гамбургеру. Те, чим жила Хмельниччина останні сім днів.

 

 Ремонт гематологічного відділення, будівництво лікувально-діагностичного корпусу та нове онкообладнання. На це та інше цьогоріч з обласного бюджету виділили понад 150 мільйонів гривень. Крім того, за ці кошти  закупили хірургічне  обладнання на районні лікарні та утеплили фасади медичних закладів. 10 мільйонів виділили на препарати хіміотерапії, аби забезпечити ними усіх онкохворих.  Наталка Глевич оглянула – куди ж витратили півтори сотні мільйонів гривень.

 А тепер – до освіти. Цьогоріч на Волочищині держава профінансувала понад тридцять проектів  соціально-економічного розвитку. Більшість із них спрямована на ремонти шкіл, садочків та покращення їхньої матеріально технічної бази. У Волочиському районі окремі населені пункти уже почали освоювати кошти. Розпочаті минулого року проекти уже на фінішній прямій. Анна Марущак проінспектувала деякі з них.

 Четвертий рік триває реформа місцевого самоврядування. За цей час в Україні створено більше семи сотень територіальних громад. На Хмельниччині залишилось лише 4 райони, в яких ще не створено жодної ОТГ. А решта, де громади вже функціонують – можуть похвалитися переважно позтивними результатами. Наша знімальна група побувала у двох громадах Славутчини: в Ганнопільській ОТГ – може і найбіднішій, але точно найгарнішій, та Крупецькій територіальній громаді – з великим бюджетом та амбітними планами. Як живеться там людям після об’єднання та яким чином наповнюють бюджети – Вікторія Земба.

 Скло, метал, папір, пластик  і навіть одяг – це не сміття, а корисна вторсировина. А отже викидати усі ці матеріали у сміттєбак не треба. Їх можна здати на переробку. Цього тижня громадські діячі Хмельницького презентували спеціальну мапу, котра показує усі місця в обласному центрі, де можна здати відходи на переробку. Артур Кокаревич – представник програми «Активуй енергію» розповів підсумкам тижня про ідею створення мапи збору вторсировини.

 Котлета, булочка і соус. Основа – одного із найпопулярніших видів фаст-фуду – гамбургера. Цього тижня він відзначив 118-ий день народження. Вважають, що 27-го липня 1900-го року американський кулінар Луї Лесінг почав продавати сандвічі, котрі назвали гамбургером. Зараз під цією назвою ховається одразу кілька різновидів гарячого бутерброду – від чізбургера, з додаванням сиру, до фішбургера, з рибою замість м’яса. Хто, що хоче використовує для приготування цього фаст-фуду. Головне, аби він став смачним, правильно підготувати його інгредієнти. Ми теж спробували це зробити. Як нам це вдалося – дивіться далі.

" " " "