Інклюзивна освіта на Хмельниччині.

2232

Мережа  інклюзивно-ресурсних центрів на Хмельниччині запрацює  восени. Вже з першого вересня  26 закладів відкриють свої двері для дітей з особливими освітніми потребами. Старт такому проекту дало підписання Меморандуму між головами ОТГ та головою адміністрації. А ініціювала створення таких центрів Марина Порошенко, яка з робочою поїздкою відвідала наш край.

Дружина Президента України відвідала Хмельниччину та зустрілася з головами ОТГ та райдержадміністрацій . Марина Порошенко ознайомилася з умовами навчання дітей з особливими потребами однієї із шкіл Кам’янець-Подільського. Окрім того, дружина Президента  ініціювала створення мережі інклюзивно-ресурсних центрів  в області. Запрацювати вони мають з першого вересня.

Розвиток системи рівних можливостей – це один з етапів втілення реформи інклюзивної освіти. До прикладу, навчально- виховний комплекс № 3  у Кам’янці-Подільському навчає не лише звичайних школярів, а й діток з особливими потребами.

Тут з першого до одинадцятого класу навчається  дев’ятнадцятеро діток з особливими освітніми потребами. Серед таких – маленька Даринка. Непосидюча та  гіперактивна, після занять з дефектологом,  учениця вже радує першими успіхами.

У навчальному закладі працює кімната розвантаження – тут  дітки можуть зняти стрес та відновити сили після на уроків.

Віднедавна у школі з інклюзивним навчанням запрацювала медіатека – тут дітки можуть пройти реабілітацію та отримати нові знання. А вже з першого вересня в області має відкритися 26 інклюзивно-ресурсних центрів,  чиї спеціалісти супроводжуватимуть дітей в освітньому процесі.

Передумовою створення  інклюзивно-ресурсних центрів стане підбір персоналу та технічного оснащення. Гроші на цей проект передбачені у державному та місцевих бюджет.

" " " "