13 мільйонів на три роки. Хмельницький виграв фінансування на два проекти від Мінрегіонбуду

890

13 мільйонів на три роки. Хмельницький виграв фінансування одразу на два проекти від Мінрегіонбуду, який отримав ці гроші разом із ще майже шістьма сотнями мільйонів від Європейського Союзу. Всього Хмельницька міська рада подала сім заявок на гранти до цього Міністерства. Два з них вже стали переможцями і ще три мають шанси на успіх. Втім, не лише обласний центр став переможцем конкурсу, а й інші громади Хмельниччини: у списку з двадцяти п’ят позицій – чотири дісталися нашій області.

В Антонінах за понад три мільйони гривень створять туристично-рекреаційну зону “Сквер Потоцьких”, в Сатанові за мільйон двісті тисяч заснують туристично-інформаційний центр, а в Хмельницькому аж два проекти реалізовуватимуть за кошти Мінрегіонбуду у наступні три роки.

Так на перший міський бюджет виділить мільйон, а ще майже чотири Мінрегіонбуд, а от другий обійдеться держбюджету значно дорожче: з дев’яти мільйонів дев’ятисот тисяч – півмільйона – хмельницькі кошти, решта – європейські.

Мінрегіонбуд – це далеко не виключний перелік донорів, до яких звертається міська рада за грантами. Так намагаються виходити й на міжнародні ринки.

 

" " " "