Інклюзивно-ресурсний центр відкрили у Хмельницькому.

3104

Психолог, логопед та дефектолог. У Хмельницькому відкрили перший інклюзивно-ресурсний центр. Його розмістили у приміщенні діючого міжшкільного навчально-виробничого комбінату, що  по вулиці Проскурівській, 61. Там розташували кілька навчальних кімнат, в яких можна в індивідуальному порядку навчати та розвивати навики дітей, з особливими освітніми потребами.

Інклюзивно-ресурсний центр відкрили у Хмельницькому. На його облаштування витратили  майже шість місяців та  125 тисяч гривень з держбюджету і 700 тисяч з міського. Головна мета такого простору – допомогти дітям з особливими освітніми потребами отримати якісну освіту. До навчання можуть потрапити дітки починаючи з 2 років й до 18.

Серед фахівців центру – психолог, вчитель лікувальної фізкультури, логопед. Нині  для повної комплектації не вистачає кваліфікованого дефектолога. Усі кабінети просторі, світлі та відповідають усім нормам, наповнені різноманітними інструментами для правильного діагностування різноманітних порушень у дітей – чи то фізичних, чи то когнітивних.

Відтак, граючись дитина допомагає фахівцю краще зрозуміти із якими порушеннями потрібно працювати у подальшому. Після висновку різноманітних фахівців  учневі виписують індивідуальний план корекційно-розвиткових занять, але вони часто складаються саме з ігрових елементів. Так діти краще пізнають себе та навколишній світ.

Лише за останній місяць до центру подали майже півсотні заяв, та до навчального процесу допустили лише шість дітей. Для них вже почали розробляти план навчання.

Директорка центру додає, консультацію може пройти кожна дитина,  відмовляти нікому не будуть.

" " " "