Інспекція транспорту: чи штрафують порушників

1024

Не штрафують, а роз’яснюють. У Хмельницькому знову інспектували громадський транспорт. Минулого тижня автобуси, тролейбуси та маршрутки перевіряли працівники патрульної поліції та Укртрансбезпеки. Цього до них доєдналися місцеві та обласні посадовці.

Восьма ранку, година пік. Люди їдуть на роботу, а ось добратися не так просто. У громадський транспорт без маски не пускають, понаднормову кількість пасажирів також не беруть. Якщо з кінцевих зупинок у центр ще якось можна потрапити, то навпаки практично неможливо.

На роботу, каже Владислав, виходить трішки раніше, а ось додому йде пішки. Їхати, додає, особливо у години пік, вкрай незручно.

Міські ж чиновники людей розуміють, втім, кажуть, у ситуації, що склалася, потрібно потерпіти, а в, певній мірі, навіть вийти зі звичної зони комфорту. Містянам радять виходити на роботу раніше та скоригувати свої маршрути. Особливо, зараз, запевняють посадовці, дотримання карантинних вимог є вкрай важливим. Це – не забаганка, а вимога сьогодення.

У Хмельницькому, на щастя, ситуація більш-менш стабільна. Аби не допустити стрімкого росту інфекції, з минулого тижня у місті посилили перевірки громадського транспорту.

Минулого тижня автобуси, тролейбуси та маршрутки інспектували працівники патрульної поліції та Укртрансбезпеки. Цього до них доєдналися місцеві та обласні посадовці.

А ось на злісних порушників все ж чекає штраф, до слова, не маленький, починаючи від 17 тисяч гривень. Тому, аби гаманець в умовах кризи не худ, перевіряльники радять містянам дотримуватися карантинних вимог, носити маски та наперед планувати поїздки громадським транспортом.

 

" " " "