Іспит на професійність. Вихідними підрозділ особистої безпеки суддів Теруправління Служби судової охорони вдосконалювали вміння передбачати небезпеку

343

Тренування пильності. Охороняти особу не менш складно, як і захищати храм Феміди. Тож бути для когось «тінню» — це скоріше покликання, аніж просто робота. Вихідними підрозділ особистої безпеки суддів Теруправління Служби судової охорони вдосконалювали вміння передбачати небезпеку. Робили це із взводом швидкого реагування  та Нацгвардією.

Події розгортаються у дворі Апеляційного суду. Це навчання у поєднанні із тренуванням пильності та  реакції на загрозу. Судові бодігарди здійснюють пересадку із автомобіля, якому за легендою пошкодили шини. Із засідки вистрибує озброєний чоловік. Реакція повинна бути миттєвою.

Чим більше умінь, тим більше шансів на успіх – стверджують командири підрозділу особистої безпеки суддів. Тілоохоронець постійно перебуває у стані напруження. Він завжди має бути напоготові, адже до останнього не знає звідки чекати небезпеки. Відтак, за іншим сценарієм – загроза чатує одразу на вході до суду.

Не лише у бодігардів іспит на оперативність. Добряче цього дня розім’явся і взвод швидкого реагування. Співробітники працювали спільно із бійцями національної гвардії. Вони утворювали безпечний коридор для автомобіля, довелося приборкувати  їм і розлючений натовп молодиків. Ускладнив завдання їдкий дим.

Саме стрес, нехай і навчальний найефективніше гартує психіку та формує стійкі професійні навики судових охоронців. Без відпрацювання екстремальних ситуацій професіонала не підготуєш – вважають командири підрозділів. Навчаннями вони задоволені, проте ще мають над чим працювати.

" " " "