«ІТ-Podillya 2018» вперше пройшла у Хмельницькому

1295

Від аутсорсингу до власного ІТ-продукту. У Хмельницькому пройшла перша конференція «ІТ-Podillya 2018». Її організував Центр підтримки бізнесу у нашому місті. Так, першу високотехнологічну конференцію провели під спільним знаменником – створення IT-кластеру на Хмельниччині. Аби поступово відходити від аутсорсингу – виконання в Україні іноземних замовлень, до створення власного українського ІТ-продукту.

99,7% усіх старт-апів – провальні. Таку сумну, але правдиву статистику озвучують українські айтівці на першій  конференції «ІТ-Podillya 2018». Однак той, здавалося б, мізер стає успішним проектом, якщо зможе знайти гроші. Допомагають так звані венчурні фонди, що вкладають кошти у початківців і стають акціонерами цих компаній. Пан Сергій представник такого фонду.

Фактично успішним стає один із десяти проектів. Та рук не покладають – хочуть змінювати нинішні тренди – відходити від аутсорсингу до створення власного ІТ-продукту. Та зробити це молодим і бідним ІТ-компаніям – непросто. Їм пропонують об’єднуватися у кластери.

Створення продукту й отримання заробітку.

Аби українські ІТ-компанії працювали не на іноземних замовників,  фактично продаючи робочу силу – тих, хто створює частину продукту. А докупи його збирають закордоном, і так отримують значно вищі доходи.

" " " "