Із казарми – на кордон.

1485

Завдання – витягнути щасливий білет. 27-го квітня в Києві відбудеться черговий випуск офіцерів-прикордонників.  Напередодні курсанти та офіцери Національної академії Державної Прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького  тягнули жереб з місцем подальшого проходження служби. Сліпе жеребкування було не для всіх, відмінники навчання мали змогу  обрати для себе напрямок та посаду.

Таким чином  вже другий рік поспіль проводиться розподіл напрямків подальшого проходження служби між військовослужбовцями-прикордонниками освітнього рівня  бакалавр та магістр. Нова система, за словами керівництва,  вже дала позитивні результати.

Першими, хто витягнув свій щасливий білет, стали п’ятдесят офіцерів-магістрів. Найкращі за рейтингом та ті, хто закінчив навчання з відзнакою, мали змогу самостійно обрати і місце проходження служби, і посаду. Інші ж права вибору не мають. Ректор академії переконує, білетно-рейтингова система унеможливлює будь-який вплив, в тому числі і корупційний.

Олександр Мандзюк є учасником бойових дій на сході України. Та попри те, що військовий вже побував в гарячих точках, при розподілі знову відав перевагу Донецькому напрямку.

Далі  тягнутимуть  білет 240  майбутніх офіцерів бакалаврів. Вони одразу після випуску роз’їдуться у свої регіональні управління відповідно до розподілу.  Керівництво запевнило, що папірців із напрямком в АТО на столі перед молодими  офіцерами не буде.

" " " "