З  1 квітня розпочалась кампанія з підписання декларацій про вибір лікаря. 

1228

Лікар для кожної сім’ї.   З  1 квітня розпочалась кампанія з підписання декларацій про вибір лікаря.  За цей час   декларації з  медиками підписали близько 7 тисяч жителів нашої області.   Поки що ажіотажу не має.

Відтепер сімейного лікаря можна обрати не за пропискою, а  на власний розсуд.   Для цього необхідно  лише  підписати декларацію.    Процедура триває  декілька хвилин. При собі необхідно мати документи, що засвідчують вашу особу.

Декларація заповнюється в двох екземплярах. Згідно неї, перераховуватимуться  кошти на лікування пацієнта.  На кожного   –  370 гривень.

Підписати декларацію можна   у будь якому медичному закладі, де впроваджена електронна система здоров’я.  Загалом у місті створено два центри ПМСД,  в мережу закладів охорони здоров’я увійшла  колишня вузлова лікарня,  де створена лікувально-діагностичний центр та декілька амбулаторій .

Поки що  ажіотажу не має. За два тижні кампанії  декларації підписали близько 7 тисяч подолян.  Проте, як кажуть фахівці, варто поквапитись.  Адже терапевт може підписати не більше 2000 тисяч декларацій, сімейний лікар – 1800, педіатр – 1900.  Загалом підписання декларацій триватиме до 1 липня.   Якщо до цього часу  обрати лікаря зможуть не всі, кампанію продовжать до кінця року.

" " " "