Із власним житлом, але на вулиці: інвестори «Цивільжитлобуду» влаштували чергову протестну акцію.

788

Із власним житлом, але на вулиці: інвестори «Цивільжитлобуду» влаштували чергову протестну акцію. Раніше люди перекривали рух по Кам’янецькій, сьогодні ж вийшли під стіни вже зданого, але досі незаселеного дому. Кажуть, їхні квартири і досі не їхні, бо за оформлення права власності забудовник вимагає доплати. Суми інвестори будівництва називають різні, єднає людей одне – небажання платити. У більшості – на руках папери в яких чорним по білому написано «за житло розраховано повністю», тому з якої радості мають ще раз розкошелитись і віри не ймуть.

Усі ці люди – ображені інвестори «Цивільжитлобуду». На власне житло більшість із них чекає понад 10 довгих років. Пані Люба, до прикладу, із компанією-забудовником познайомилася у 2008-му. Тоді твердо вирішила довіритися будівельникам і зробила перший внесок за майбутню квартиру.

Наразі, кажуть люди, незважаючи на довідки, котрі сама й видавала, компанія-забудовник забажала від них іще однієї доплати.

Люди кажуть, звідки взялася ця сума – не розуміють. Адже давно уже розрахувалися за квадратні метри. Більшість платити навіть не думають, хоча це – не загальна позиція.

Керівниця компанії-забудовника каже, можливість доплати договором і справді передбачена.

Жінка додає, будівництво завершилось – будинок ще в липні здали в експлуатацію. А дехто з людей і досі боргує компанії. Їх просять розрахуватися. Не всіх. Економістка контори підтверджує, пані Люба – нічого не винна.

Панянки додають, не розуміють у чому проблема, адже найближчим часом житло почнуть передавати у власність. Наполягають, справа залишилась за малим – будинку треба присвоїти адресу.

Люди кажуть, компанії-забудовнику вже не вірять і просять допомоги у влади міста. Заступник міського голови каже, у ситуації спробують розібратися, хоча це – не їх компетенція.

" " " "