«Подільський витязь Устим Кармелюк». У Летичеві пройде фестиваль народної творчості

1572

«Подільський витязь Устим Кармелюк». Фестиваль народної творчості з такою назвою пройде на Летичівщині. Відбудеться дійство 17-го серпня в урочищі «Кармелюкове крісло», що у селі КУдинка. Цю місцину організатори обрали неспроста. За легендами, саме тут Устим Кармелюк перепиняв багатих, забирав у них майно та віддавав бідним. У честь народного героя кудинчани і влаштують фестиваль.

Неймовірна природа, славетна історія та гостинність господарів. Усе це незабаром поєднається у фестивалі народної творчості «Подільський витязь Устим Кармелюк». Відбудеться дійство 17-го серпня в урочищі «Кармелюкове крісло», що у селі КУдинка, на Летичівщині. Цю місцину організатори обрали неспроста. За легендами, саме тут Устим Кармелюк перепиняв багатих, забирав у них майно та віддавав бідним.

У честь народного героя кудинчани і влаштують фестиваль. Профінансувати дійство прохали і громаду, і державу.

У конкурсі «Малі міста – великі враження» кудинчани таки перемогли. Тож, тепер за гроші громади та держави влаштовують фестиваль.

Фестиваль народної творчості має на меті популяризацію народних пісень. Тому й  до Кудинки з’їдуться вокальні колективи з усієї України. У рамках дійства розгорнуть виставкове містечко, влаштують ігри та квести. А зранку і до самої ночі з районного центру курсуватиме автобус, який підвозитиме на фестиваль усіх охочих.

Саму місцину позиціонуватимуть як туристично привабливу, а до того ж гостинну. Усіх гостей господарі дійства частуватимуть смаженим м’ясом, юшкою та смачними напоями. Отож, 17-го серпня Летичівська громада запрошує на фестиваль.

 

" " " "