Кам’янець-Подільський накрило градом. 15 хвилин дощу перетворили кам’янецький міст на водоспад.

2492

26 червня сильний вітер, град і дощ накрили Кам’янець-Подільський. Ввечері, близько 18-ої години, містом пройшовся сильний вихор зі зливою та градом. В центральній частині міста тимчасово був ускладнений рух, через повалені дерева та великі потоки води перекрили кілька вулиць. Внаслідок негоди в Хмельницькій області було знеструмлено 35 населених пунктів.

Затоплені вулиці, повалені дерева та будинки без дахів. Усе це наслідки вчорашнього буревію у Кам’янці-Подільському. Негода завдала неабияких збитків. Найбільше постраждав Новопланівський міст – вода йшла через верх утворивши водоспад.

За даними рятувальників, внаслідок бурі на Хмельниччині знеструмлені 35 населених пунктів.

В самому ж Кам’янці, де буревій був чи не найсильнішим, повалено близько півтори сотні дерев. Заступник Кам’янець-подільського міського голови повідомив, що пошкоджено 65 дахів, понівечено 6 автівок, обірвано 20 кілометрів ліній електромереж

Для розкрижування повалених дерев, влаштування тимчасового брезентового покриття навчальних закладів від ДСНС залучено 25 рятувальників на 5 одиницях спецтехніки, а також  5 аварійних бригад комунальних служб. Для відновлення електропостачання  у населених пунктах області усього залучено 13 аварійно-відновлювальних бригад енергетиків.

У Кам’янець-Подільській міській раді кажуть, одразу після грози було сформовано 10 бригад, які до 10 години вечора вже поприбирали усі дерева з проїжджої частини міста. Постраждалих від негоди не було.

 

" " " "