Кампанія із вакцинації на Хмельниччині розпочнеться пізніше. Вакцина прибуде в область наприкінці лютого.

874

Кампанія із вакцинації проти ковіду розпочнеться пізніше, ніж 15 лютого. Про це розповів заступник міського голови Роман Примуш. До понеділка вакциниі ще не буде у місті. В Україні очікують надходження у кількості 117 тисяч доз. Це виробництво компанії ПФАЙЗЕР.А от замість запланованих 26-ти мобільних  бригад  в області працюватимуть лише дві. За підрахунками медиків, при такому наявному людському ресурсі провакцинувати  населення вони зможуть за два роки. Тож у міській раді сподіваються – фінансування переглянуть.

Фактичний початок вакцинації – у 20 числах лютого. Саме тоді замість анонсованого 15-го вакцина має прибути до міста.

Спочатку планувалось, що ці бригади будуть працювати лише в місті. Однак, тепер НСЗУ зобов’язала міську владу залучити цих лікарів до роботи у всій області. Для цього потрібно продумати логістику. Адже після зберігання у холодильнику відкрита вакцина дієва протягом 6 годин.

Перший етап вакцинації зачепить заклади охорони здоров’я , що борються із коронавірусом.Сюди відносяться і ковідні бригади. У місті таких людей налічують близько трьох сотень. А в області така кількість складає 1800 осіб. Невисокий інтерес до вакцинації Роман Примуш пояснює провальної інформаційною кампанією.

Ревакцинацію планують розпочати через 4 тижні після першого вводу вакцини. Спочатку планували, що в місті буде працювати 4 бригади, всього ж їх мало бути 26. Однак, через обмежене фінансування кампанію мають почати із наявним людським ресурсом.

А це мізер, каже Роман Примуш. На наступному етапі вакцинації мають з’явитисьпунктищеплень.Їх створять у кожній амбулаторії, а от виїжджатиме мобільна бригада лише в колективні установи.

" " " "