Кам’янець-Подільський відсвяткував день міста

990

Кам’янець-Подільський відсвяткував день міста. Через карантинні обмеження частину заходів скасували. Для гостей підготували фестивалі, виставки та концерти місцевих колективів. За дотриманням соціальної дистанції стежили правоохоронці. Одразу після дня міста у Кам’янець-Подільському готуються до чергового святкування – фестивалю повітроплавання. Він відбудеться вже цими вихідними.

Кам’янець святкує день народження. Сюди приїхали одразу кілька делегацій з інших міст. Участь у заходах взяла і голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк. На площі поблизу міської ради священники та присутні помолились за мир та процвітання  Кам’янець-Подільському. Продовжились урочистості святковою ходою – гості пройшлися у центр Старого міста. Саме тут на сцені виступали місцеві колективи. Артисти неабияк зраділи зустрічі з глядачами.

Зі сцени лунали привітання для міста-іменника та для місцевих жителів. Від усього депутатського корпусу поздоровлення передала голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк.

З нагоди свята Віолета Лабазюк відзначила місцевих волонтерок – громадську організацію «Жіноча сотня».

Як кажуть у міській раді, частину заходів скасували через карантин.Для гостей підготували фестивалі та виставки.

Те, що людей на святкуваннях менше ніж минулоріч визнають і самі підприємці.

Попри усі обмеження, на святкуваннях традиційно можна було придбати сувеніри, вироби бджільництва та скуштувати смачних страв на вогні. А відчайдухів чекало ралі на позашляховиках. Їх у місцевому автолюбительському клубі – понад три сотні. Ось цей чоловік їх ремонтує та удосконалює .

Через пандемію туристична галузь зазнала значних втрат. Та навіть в онлайн-форматі  Кам’янець-Подільський демонструє свої історичні принади. Тут сподіваються, що з часом потік туристів буде збільшуватись. Як каже голова обласної ради, Віолета Лабазюк це місто має гарні шанси стати культурною столицею західного регіону.

За попередніми підрахунками святкування у Кам’янець-Подільському відвідало понад 15 тисяч туристів.

" " " "